UPDATE KHALEDA

6 November

Khaleda is ontslagen uit het ziekenhuis en is terug in Koerdistan. We zijn natuurlijk heel blij dat Khaleda nu eindelijk uit het ziekenhuis is en sterk genoeg is om thuis verder te herstellen. Ze is nu bij haar eigen familie en zal daar verzorgt worden.

4 November

Khaleda is nog steeds in het ziekenhuis in Turkije. Het gaat goed met haar. Ze heeft voorlopig geen verdere ingrijpende behandeling nodig. Het is nu afwachten tot de dokter akkoord geeft om haar naar huis te laten gaan. Dat is afhankelijk van hoeveel ze verder aansterkt en of ze in staat is om zelfstandig uit bed te komen. De verwachting is dat ze een van de komende dagen zal worden ontslagen uit het ziekenhuis.

20 Oktober

Gisteren heeft Khaleda haar tweede huidtransplantatie gehad. Dit keer is er opnieuw huid van haar benen genomen om haar armen te bedekken. Als alles goed herstelt en geneest en er geen complicaties zijn, kan ze hopelijk binnen 10 dagen naar huis terug keren.

11 Oktober

Na de operatie waren de wonden aanvankelijk goed genezen. Maar vorige week had Khaleda weer moeite met ademhalen en voelde ze zich niet lekker en na twee dagen ontdekken ze dat haar lichaam te veel vocht vasthield. Daarom hebben ze de tweede huidtransplantatie moeten uitstellen tot deze week. Hopelijk heeft ze deze week haar laatste huidtransplantatie als de laatste $3000 is betaald. Na deze operatie zal ze binnenkort naar huis mogen. Bid alstublieft voor haar en alle mensen die voor haar zorgen.

1 Oktober

Khaleda herstelt goed van de operatie. Ze had niet meer bloedtransfusies nodig. Ze krijgt nog steeds intraveneuze pijnstillers. Ze behandelen haar armen nog steeds om de 2 dagen, maar de wonden genezen goed en hebben binnenkort nog maar om de 3 dagen verzorging nodig. Hopelijk kunnen ze de komende week de tweede en laatste huidtransplantatie doen. De doktoren hopen dat ze binnen 3 weken het ziekenhuis kan verlaten.

25 sept

Khaleda had haar eerste huidtransplantatie. Ze hebben huid van haar onderbenen genomen om haar borst en nek te bedekkken. Binnenkort zullen ze nog een huidtransplantatie doen van bovenbenen om haar armen te bedekken. De kosten voor deze operatie zijn nog niet gedekt, ze hebben hun paspoort ingenomen als onderpand. Er moet nog $ 6000 betaald worden voor de operaties en nog een bedrag voor de zorg voor nog eens drie weken in het ziekenhuis.

19 sept

Khaleda had vocht achter haar longen en had daarom ademhalingsproblemen. Ook haar lichaam hield teveel vocht vast, daarom hebben ze haar een paar dagen stevig ingezwachteld om zwellingen tegen te houden. In de komende twee weken willen ze haar voorbereiden op een grote huidtransplantatie. Voor de operatie moet ze eerst wat aansterken en aankomen. Ook al haar haren zijn afgeschoren om infecties te voorkomen. De dokters en verplegers gaan met veel zorg met haar om.

De operatie kost $10.000. De $8.000 die we in de afgelopen twee weken verzameld hebben is opgegaan aan de zorg op de intensive care. De operatie zal niet uitgevoerd worden voordat het geld er werkelijk is.

14 sept

Ze gaat voorzichtig vooruit. Ze kan uit bed komen, zelfstandig eten en heeft onlangs met de hele familie gesproken aan de telefoon.

10 sept – 11 sept

Khaleda kreeg weer bloedtransfusie, geen andere specifieke verbeteringen. Maar godzijdank hebben we tot nu toe € 6300, – ($7500) opgehaald voor haar behandeling. De kosten voor haar behandeling in het ziekenhuis bedragen $5000, – per week. In totaal is ongeveer $ 20.000 nodig om alle kosten tot het einde te dekken.

8 sept – 9 sept

Khaleda doet het goed. Ze is al mobieler. Overdag kan ze uit bed komen en in de rolstoel zitten. Ze is nog steeds in IC en verbonden met monitoren. Verschillende delen van haar huid begonnen te rotten, vooral aan de rechterkant van het gezicht, de borst en de schouder door slechte behandeling in het Koerdische ziekenhuis. Die huid wordt eraf gehaald totdat ze een huidtransplantatie doen. Ze heeft mogelijk meer dan 3 operaties nodig om alle aangetaste delen te behandelen. Ze kreeg 3 of 4 bloedtransfusies. Ze kon haar armen en handen niet bewegen, maar met wat hulp en veel inspanning kan ze haar armen en handen weer bewegen. Haar wonden aan haar benen en buik zijn aan het genezen en hebben geen behandeling nodig.

4 sept – 7 sept

Luister hier naar een podcast uitgezonden door een partner organisation over deze steun oproep en huidige situatie.

In de nacht van 4 september werd ze overgebracht naar een ziekenhuis in Turkije. De doktoren gaven bloedtransfusie en begonnen met behandeling van de brandwonden. Ze ligt nog steeds op de IC en krijgt zuurstof als ze slaapt. Ze kan praten en begint zich beter te voelen.

28 aug – 4 sept

Khaleda bracht 6 dagen door in het Koerdische ziekenhuis. Gelukkig kwam een vriendin, een Canadese verpleegster, elke dag om Khaleda te controleren en voor haar te zorgen.

De familie getuigde dat ze echt G-ds hand deze week hebben ervaren. Toen Khaleda’s hartslag 140 / min liep en haar hart pijn begon te doen, vertraagde het nadat we hadden gebeden en viel ze in slaap tijdens haar overplaatsing naar een ander ziekenhuis. Ook de hulp die geboden werd om een visum voor haar te krijgen, is echt een antwoord op gebed.