SUPPORT KHALEDA

OPROEP VOOR STEUN VOOR KHALEDA

SUPPORT KHALEDA

Khaleda Rasho Yezdin is een Yezidi-meisje uit Sinjar. Op 28 augustus 2020 verbrandde ze zichzelf met kerosine. Ze zegt zelf dat ze door een geest werd gedwongen om dit te doen. Het volgende moment had ze zichzelf overgoten met kerosine en stond ze in brand in het toilet. Ze heeft derdegraads brandwonden, vooral haar borst en nek zijn verbrand. Na een week op de spoedafdeling van het Koerdische ziekenhuis te hebben doorgebracht, ging haar gezondheid achteruit door gebrek aan behandeling. Ze konden haar niet de juiste zorg geven omdat het brandwondenziekenhuis in een Covid-19 ziekenhuis werd veranderd.

In de nacht van 4 september werd ze overgebracht naar het Dunya ziekenhuis in Batman in Turkije. Dit is een privéziekenhuis. De dokter was erg van streek door haar toestand en zei dat ze zou zijn gestorven als ze in Koerdistan was gebleven. Ze is nu in goede handen en krijgt de zorg die ze nodig heeft. Om in dit ziekenhuis te blijven, moeten ze elke week $ 5000 betalen. Ze moet minimaal een maand in het ziekenhuis blijven. En ze heeft minimaal 3 of meer operaties nodig voor huidtransplantatie op haar gezicht, nek en borst, armen.

Khaleda en haar familie wonen in de Koerdische regio in Irak sinds ze in 2014 voor IS zijn gevlucht. Het zijn interne ontheemden(IDP) in Irak, en ze zijn arm, ze hebben geen middelen om de behandeling te betalen. Ze kunnen niet rekenen op hulp van buitenlandse hulporganisaties, omdat ze alleen Syrische vluchtelingen steunen.


OVERWEEG ALSTUBLIEFT HAAR BEHANDELING TE ONDERSTEUNEN, zodat ze kan herstellen en herenigd kan worden met haar echtgenoot met wie ze in april van dit jaar trouwde.
Medewerkers van MOQIMI staan in nauw contact met de familie en zullen het gedoneerde geld overhandigen.

51006104_1599466261962751_r.jpeg