PROJECTEN

We kiezen ervoor om actief te zijn in de dorpen waar geen andere voorzieningen zijn. Daarom zijn bijna alle projecten in de oude dorpen in de omgeving. Onze focus ligt op kinderen, jongeren en vrouwen.

SPORT ACTIVITEITEN

Voor tieners organiseren we sportactiviteiten in hun dorp. Op dit moment hebben we verschillende teams kunnen trainen in Ultimate Frisbee. In deze sport komen ook sociale elementen aan de orde zoals: eerlijkheid, respect, vertrouwen en vergeving. Er worden ook toernooien georganiseerd tussen de teams in de regio. Door deze activiteiten bloeien de tieners op en zijn meer met elkaar betrokken. Ze waarderen het heel erg dat ze mogen deelnemen en ze zijn ontzettend enthousiast en gemotiveerd.

KINDERCLUB

Voor kinderen tussen de 4 tot 13 jaar organiseren we kinderclub. We vertellen verhalen, knutselen samen en leren hun Engels en leren nieuwe liedjes zingen. En we sluiten altijd af met wat te eten en te drinken. De ouders zijn blij dat hun kinderen naar een ‘kindvriendelijke’ plek kunnen gaan.

MUZIEKLES

Sinds het voorjaar van 2021 zijn we begonnen met Ukelele lessen aan een tiental kinderen. Door muziek kunnen de kinderen zich beter uiten en ervaren veel plezier door samen hun muzikale talent te ontdekken.

SOCIALE ONDERSTEUNING

Veel kinderen komen uit een maatschappelijk zwakkere omgeving en daarom doen we veel huisbezoeken om zicht te houden op hun welzijn. Zo hebben we regelmatig contact met families die gescheiden zijn of waar huiselijk geweld is. We kunnen meestal niet zoveel aan de situatie veranderen maar proberen zo veel mogelijk de kinderen te helpen. We bieden hun een veilige plek in het centrum waar ze naartoe kunnen komen.

HUMANITAIRE HULP

Op dit moment kunnen we regelmatig aan zo’n dertig gezinnen voedselhulp bieden. Het zijn gezinnen die in onvoorstelbare armoede leven. In sommige gezinnen zijn beide ouders ziek en hebben geen inkomen of hulp. Andere gezinnen hebben hun man en broers verloren.

Naast voedselhulp, zijn er soms ook situaties waar we helpen om medische kosten te dekken; zoals medicijnen.

We helpen families met het opknappen van hun onderkomens en tenten zodat ze droog de winter doorkomen, ook voorzien we in kachels en kerosine.

HAAKCLUB

Vanaf het voorjaar van 2020 hebben we haakclubs voor meisjes en vrouwen. In het eerste project hebben we ze geleerd tassen te haken die we later in Nederland verkochten. Ondertussen zijn de vrouwen volleerd haaksters en haken ze ook andere items zoals poncho’s, babydekens, mutsen et cetera.